fbpx

Miks peab kandma sinise valguse prille?

Mis on sinine valgus? 

Valgus koosneb osakestest, mis liiguvad lainetena ja kiirgavad energiat. Nende osakeste pikkus ja tugevus on vahemikus, näiteks mida lühem on lainepikkus, seda suurem on energia ja mida pikem lainepikkus, seda väiksem on energia. Valguse lainepikkusi mõõdetakse nanomeetrites (nm) ja iga lainepikkuste vahemik on graafiku järgi erinev värv. 

Sinise valguse pime külg

Me teame, et mida lühem on valguse lainepikkus, seda suurem on selle energiakogus. Sinine valgus leiti nähtava valgusspektri alguses, mis tähendab, et see sisaldab intensiivset energiat. Sinine valgus jääb vahemikku 400–495 nm. Digitaalseadmetes ja lambipirnides leiduv valgus sisaldab palju muud sinist värvi võrreldes teiste spektri värvidega, mis tähendab, et meie silmad saavad liiga palju tasakaalustamata sinist valgust. See sinine valgus tungib silma ja põhjustab päeva jooksul digitaalset silmade väsimust. Digitaalset silmade väsimust iseloomustavad kuivad sügelevad silmad, peavalud ja väsimus. Näiteks talvel ei tule päike välja nii palju kui suvekuudel, mis sunnib meid kasutama rohkem kunstlikke valgusallikaid. Liigne sinine valgus tõstab teie stressihormoone. Koos päikesevalguse puudumisega võib see põhjustada stressi, ärevust ja depressiooni.

 

Kanna sinist valgust blokeerivaid prille!

Kunstliku sinise valguse negatiivsete mõjude vastu võitlemiseks päevasel ajal on hädavajalik kanda sinist valgust blokeerivaid arvutiprille. Need prillid filtreerivad digitaalseadmetest välja kahjuliku sinise valguse, tagades parema keskendumisvõime, kvaliteetsema une, ei väsita ega kuivata silm ning mitte tekitades peavalu. 

 

Sininevalgus.ee prillid

Meie e-poes müüdavate prillide läätsed blokeerivad 80% sinisest valgusest alla 410 nm ja 45% sinise valguse spektrist 410 nm – 450 nm. 

Meie sinist valgust blokeerivate prillide filtritel on kaks funktsiooni, esimene peegeldab sinist valgust ja teine neelab selle. Mõju on kiiresti märgatav: silmad on digitaalseadmete kasutamisel puhanud ja lõdvestunud.