fbpx

Miksi käyttää sinisen valon laseja?

Mikä on sininen valo?

Valo koostuu hiukkasista, jotka liikkuvat aaltoina ja säteilevät energiaa. Näiden hiukkasten pituus ja voimakkuus ovat tietyllä alueella, esimerkiksi mitä lyhyempi aallonpituus, sitä suurempi energia ja mitä pidempi aallonpituus, sitä pienempi energia. Valon aallonpituudet mitataan nanometreinä (nm), ja kukin aallonpituusalue esitetään graafisesti eri värillä.

Sinisen valon pimeä puoli

Tiedämme, että mitä lyhyempi valon aallonpituus on, sitä enemmän energiaa se sisältää. Sininen valo on havaittu näkyvän valon spektrin alkupäässä, mikä tarkoittaa, että se sisältää voimakasta energiaa. Sininen valo on 400-495 nm:n alueella. Digitaalisten laitteiden ja hehkulamppujen valo sisältää paljon muita sinisiä värejä verrattuna muihin spektrin väreihin, mikä tarkoittaa, että silmämme saavat liikaa epätasapainoista sinistä valoa. Tämä sininen valo tunkeutuu silmään ja aiheuttaa silmien digitaalista väsymistä päivän aikana. Digitaaliselle silmien väsymykselle on ominaista silmien kuivuus, päänsärky ja väsymys. Esimerkiksi talvella aurinko ei paista yhtä paljon kuin kesäkuukausina, joten meidän on käytettävä enemmän keinotekoisia valonlähteitä. Liika sininen valo nostaa stressihormoneja. Yhdistettynä auringonvalon puutteeseen tämä voi johtaa stressiin, ahdistukseen ja masennukseen.

Käytä sinistä valoa estäviä laseja!

Sinistä valoa estävien tietokonelasien käyttäminen on välttämätöntä keinotekoisen sinisen valon kielteisten vaikutusten torjumiseksi päivisin. Nämä lasit suodattavat digitaalilaitteiden haitallisen sinisen valon ja takaavat paremman keskittymiskyvyn, paremman unenlaadun, silmien väsymyksen ja kuivumisen sekä päänsäryn.

Sininevalgus.ee-lasit

Verkkokaupassamme myytävien lasien linssit estävät 80 % alle 410 nm:n sinisestä valosta ja 45 % 410-450 nm:n sinisestä valosta.

Sinistä valoa estävillä suodattimillamme on kaksi toimintoa: ensimmäinen heijastaa sinistä valoa ja toinen absorboi sitä. Vaikutukset ovat nopeasti havaittavissa: silmät ovat levänneet ja rentoutuneet digitaalisia laitteita käytettäessä.